Bine ati venit!

In urma unei analize amanuntite si a informatiilor dobandite din diverse surse, am considerat ca pentru aceasta ocupatie (Ingrijitor la unitati de ocrotire sociala si sanitara, COD COR ISCO 08-5321-04) exista o mare cerinta pe piata muncii atat in tara cat si in strainatate.

ATUNCI AM PORNIT LA DRUM – si am hotarat sa organizam aceste cursuri, atat pentru cei care doresc sa invete o meserie noua cat si pentru cei care cauta o specializare in profesia actuala.Am considerat ca principala ruta de calificare pt aceasta ocupatie o constituie sistemul de formare continua constituit din centrele de formare pt adulti, autorizate de catre ANC.

Comparand standardele acestei ocupatii cu standardele din UE (Italia, Spania, Anglia) s-a constatat ca numarul optim de ore in formarea profesionala pentru Ingrijitor la unitati de ocrotire sociala si sanitara este de 1000 de ore defalcate in 450 de ore pentru practica.

Datorita faptului ca pe piata muncii exista o tendinta de crestere a numarului de locuri de munca in domeniu si datorita deficitului mare de personal calificat, asigurarea unei bune pregatiri profesionale ajuta absolventul in integrarea pe piata fortei de munca atat in tara cat si in strainatate.

Ingrijitorii din domeniul sanatatii apartin grupei COR 532104, si asigura servicii de ingrijire personala si asistenta in activitatile zilnice din viata pacientilor si a rezidentilor in diferite centre de ingrijire a sanatatii, cum ar fi spitale, clinici si facilitati de ingrijire medicala rezidentiale.

Pregatirea programului/stagiului de formare

  • Pregatirea formarii teoretice si practice;
  • Evaluarea participantilor la formare;
  • Evaluarea programului/stagiului de formare.
Conditii de acces la program
  • Diploma invatamant general obligatoriu (10 ani);
  • Carte de identitate;
  • Certficat de nastere;
  • Certificat de casatorie;
  • Adeverinta medicala care sa ateste ca este clinic sanatos;

Va asteptam cu un colectiv de experti si profesori indragiti si cu un portofoliu de cursuri in continua crestere si perfectionare!